Bli medlem

Det är enkelt att starta ett elevråd och bli medlem hos oss! Det enda som krävs är lite engagemang, och det vet vi att det finns gott om. Vi är experter på föreningslivet och kan hjälpa er med allt ni behöver.

Steg 1

Ring in till oss! Ring vår kontorsansvarige på 08 – 644 45 00 som hjälper er att få tillgång till vårt medlemssystem och uppgifter för inloggning dit.
Om ni redan har en förening – hoppa till steg 3.

Steg 2

– (för er som behöver starta upp elevkåren från grunden)
Beroende på vilken ni skola ni går på får ni kontakt och hjälp från en av våra fantastiska verksamhetsutvecklare. För att bli medlemmar hos oss behöver ert elevråd uppfylla vissa krav som organisation. Er verksamhetsutvecklare har stenkoll på detta och kan hjälpa er direkt eller med guider och mallar som kan behövas.

Steg 3

Sista steget! I vårt medlemssystem eBas registrerar ni er med er grundläggande information och skickar sedan in ert första eller senaste årsmötesprotokoll – antingen via mail eller uppladdning på eBas. Vi registrerar nya medlemmar kvartalsvis och betalar ut medlemsbidrag varje vår för föregående kalenderår.
Obs! För att få medlemsbidrag måste ert elevråd ha ett kontobevis! Men kontobevis är inte i sig ett krav för att bli medlemmar.

Allra enklast är att följa eBas-guiden!

eBas – registrera och hantera ert elevråd och era egna medlemmar

Ladda hem snabbguiden till eBas som tar dig igenom stegen för medlemsregistrering och -hantering. Om ni är nya på det här, eller bara stöter på något problem, är det bara att kontakta er verksamhetsutvecklare eller Sveriges Elevråds huvudkontor, så kan vi hjälpa er!

För att logga in i eBas går ni till ebas.hogstadiet.sverigeselevrad.se och loggar in med de uppgifter ni har fått (se steg 1).

Ni kan även skriva ut medlemsblanketter för att kunna värva medlemmar utan tillgång till dator, notera dock att alla medlemmar fortfarande måste registreras genom eBas i slutändan.