Elevskyddsombudsturnén

Välkomna till årets ESO-turné

På varje högstadium bör det enligt lag finnas två elevskyddsombud per årskurs, något mycket få skolor lever upp till. Därför anordnar vi varje vår en elevskyddsombudsturné, där vi utbildar högstadieelever till sitt uppdrag som elevskyddsombud. Under vår senaste turné – som hölls i mars 2017 – utbildade vi 405 nya vardagshjältar som hjälper till att skapa en bättre arbetsmiljö på skolor runt om i landet – i en tid när det verkligen behövs.

Under utbildningen får eleverna viktig kunskap kring vilka lagar och regler som gäller samt vad de förväntas göra som elevskyddsombud. Utbildningen innehåller många konkreta övningar och tips för att ge elevskyddsombuden en flygande start på sitt uppdrag. I samband med utbildningen får de också möjlighet att träffa andra elevskyddsombud för att utbyta erfarenheter, få inspiration och tips kring elevrådsarbetet.

Anmäl er här

Praktisk information om turnén
Utbildningen kostar 4000kr och då kan ni anmäla upp till sex deltagare. Vill ni skicka fler personer tillkommer en kostnad av 700 kr per extra person. Utöver deltagarna finns det även plats för till exempel en lärare eller annan vuxen att följa med (kostnadsfritt).

Samtliga turnéstopp pågår mellan kl. 9:30 och 14:00. Vi bjuder samtliga deltagare på lunch och fika under utbildningsdagen, även eventuell medföljande vuxen. All specialkost måste meddelas i samband med anmälan, annars kan den inte garanteras.

Anmälan är bindande. Det innebär att ni försäkrar att ni kommer att närvara och att vi fakturerar utbildningsavgiften trots eventuell frånvaro.

Turnéplan

Vecka 9
Sista anmälningsdag: 15 februari
27/2: Helsingborg
28/2: Malmö
1/3: Malmö
2/3: Kristianstad

Vecka 10
Sista anmälningsdag: 22 februari
6/3: Örebro
7/3: Stockholm
8/3: Stockholm
Vecka 11
Sista anmälningsdag: 1 mars
13/3: Mora
14/3: Sundsvall
Vecka 12
Sista anmälningsdag: 8 mars
20/3: Göteborg
21/3: Göteborg
22/3: Uddevalla
23/3: Lidköping

Frågor?
Kontakta oss!
josefin.liv@sverigeselevkarer.se
08-644 45 00