Sveriges Elevråds årsmöte

årsmöte

Välkomna till Sveriges Elevråds årsmöte 2018!

Vad händer under ett årsmöte?

Föreläsningar
Under arrangemanget hålls föreläsningar, till exempel en årsmötesutbildning för att alla ska veta hur ett årsmöte går till.

Middag med prisutdelning
Under fredagen serveras en trevlig middag med flera rätter. I samband med detta presenteras vilka elevråd som har vunnit pris för ”Årets Elevråd” och ”Årets Nykomling”.

Chans att träffa andra elevråd
Vi tror att elevråd har mycket att lära av varandra, passa på att lära känna nya vänner under årsmötet.

Möte
Årsmötet vore inte så mycket utan själva mötet. Här väljer medlemmarna hur Sveriges Elevråds framtid ska se ut, dels genom att ta beslut om vad organisationen ska ha för riktning dels genom att välja ny styrelse, valberedning och revisorer.


Anmäl er här!

Viktiga dokument hittar ni i kolumnen till höger.

Praktisk information

Tid och plats
Årsmötet hålls i Stockholm, den 9-10 november. Årsmötet inleds kl 16 på fredagen den 9 november och avslutas cirka kl 14 på lördagen den 10 november. Årsmöteslokal är Kristofferskolan, Marklandsbacken 11, 161 26 Bromma (fem minuters promenad från tunnelbanestation Brommaplan). Gångvägen kommer vara uppmärkt.

Anmälan
Varje elevråd får anmäla max två deltagare, vi vill gärna att Ordförande och vice Ordförande deltar. Anmälan öppnar den 10 september.
Resa
Deltagare står själva för resa till och från årsmötet, men möjlighet till reseersättning för hela summan finns (se blankett i menyn till höger). För att få ett bra pris rekommenderar vi att ni bokar era biljetter så snart ni kan.
Kostnad
Det kostar inget att vara med på Sveriges Elevråds årsmöte.

Boende och mat
Deltagare sover i sovsalar och får själva ta med liggunderlag, kudde, handduk och annat som behövs för övernattningen. Personal från Sveriges Elevråd finns på plats hela natten. All mat och fika står Sveriges Elevråd för under arrangemanget. Kom ihåg att vara noga med att uppge eventuella allergier eller specialkost i anmälan.

Ytterligare information
Mer detaljerad information med vägbeskrivning, packlista och schema går ut ca två veckor innan årsmötet till alla anmälda deltagare.

Frågor?
Har du några frågor inför årsmötet mailar du [email protected] eller ringer 070-965 55 36.

Årets Elevråd och Årets Nykomling

Skriv en motivering på högst ett A4 om varför elevrådet inom respektive kategori bör vinna.

Beskriv hur Årets Elevråd har bedrivit den bästa verksamheten under det senaste året, och som genom att ta tillvara på sina medlemmars intressen skapat den mest givande skoltiden för sina medlemmar.

Till Årets Nykomling nominerar du ett elevråd som du tycker vuxit och utvecklats mycket det senaste året, och som trots ekonomiska begränsningar lyckats bedriva god verksamhet.

Skicka till era nomineringar till [email protected] senast den 27 oktober. Under galakvällen på årsmötet kommer en prisutdelningsceremoni hållas.